Background Image
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Uterum dubbelglas

Ett dubbelglasat uterum används året runt –  även under de kallaste månaderna. U-värden på 1,0 för dubbelglasen och 1,2 för aluminiumprofilerna räcker mer än väl för att hålla en energibesparande och komfortabel innetemperatur under vinterhalvåret i södra Sverige. Skönt och mysigt att  eventuellt komplettera med sprakande vedkamin eller annan extra värmekälla de kvällar och helger då det nyttjas för familjesamvaro och vid festliga tillfällen som jul och nyår.

Uterummen har inga standardmodeller, endast unika utföranden enligt arkitektritning och/eller beställarens önskemål samt med hänsyn till den befintliga fastighetens förutsättningar. De kan designas stramt moderna eller mer klassiskt utformade, t. ex. med dekorativa spröjs i fönsterpartierna. Förstora husets yta med ett nytt exklusivt uterum,  använd det som matsal, vardagsrum, lounge eller som kontor.

Ett dubbelglasat uterum kan även användas som orangeri under vinterhalvåret. Då med en något svalare innetemperatur vilket är optimalt för vinterförvarade medelhavsväxter som oliv, palm och citrus. Temporärt kan temperaturen förstås höjas kvällar och helger för umgänge och fest.

zdjecie 11.01.2019 09 26 08.4 DxOVP small b

 

Pulpet/snedtak för anslutning till befintligt bostadshus är det vanligaste, men sadeltak både som fristående eller för gavelanslutning samt många andra typer av utföranden och takformer går att få. Se exempel på olika takformer och anslutningar här.

För vägganslutna dubbelglasade uterum med pulpet/snedtak ligger priset inkl moms mellan 19.000–23.000 kr per kvm golvyta, beroende på vilken typ av dörrar som önskas samt eventuella andra tillval.
För gavelanslutna och fristående uterum med sned- eller sadeltak är prisnivån cirka 25.000–29.000 kr per kvm golvyta.

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

 • Uterum i dubbelglas har ett U-värde på 1,0/1,2.
  Ramverket med U-värde 1,2
  är konstruerat med högisolerande energibesparande aluminiumprofiler med brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering och optimerad mittätning.

 • Den självbärande takkonstruktionen tillverkas med systemen S1000 Mini, Schilling S1000 eller S2100, beroende på platsens snözon och den snölast som taket ska anpassas för. Riktigt stora konstruktioner förstärks vid behov med stål i profiler och ramverk.

 • 28 mm dubbelglas i taksektionerna, ytterglas är 6 mm härdat säkerhetsglas, följt av isolerande 16 mm luftspalt, innerglas 6 mm härdat lamellglas för extra skydd. Glassektionerna har U-värde 1,0 och utgör förstås större delen av totala ytan i takpartierna. Specialglas som solskyddande SunGuard, självrengörande BioClean eller ljudisolerande glas går att få som tillval.

 • Schilling S1000 Mini

Profil 1000mini Uterum Garden Greenhouse

 • Schilling S1000

 Profil S1000 3 Uterum Garden Greenhouse

 • Schilling S2100

 s2100 2